Početak » Saopštenja- press » Portal Vijesti – Časopis Defendologija MNE 11.07.2016

Portal Vijesti – Časopis Defendologija MNE 11.07.2016

PREUZMITE TEKST: Portal Vijesti 11.07.2016

Iz štampe izašao prvi broj časopisa “Defendologija MNE”

Na više od 250 stranica časopisa nalaze se naučni i stručni radovi 21 autora iz zemlje i inostranstva koji su obradili aktuelne teme iz oblasti kriminologije, bezbjednosti, javne uprave, prava, defendologije…

Iz štampe izašao prvi broj časopisa “Defendologija MNE”

FOTO: SVETLANA MANDIĆ

AUTOR: Svetlana Mandić

 

Centar za bezbjednosna, sociološka i kriminološka istraživanja Crne Gore „Defendologija“ objavio je prvi broj teorijsko-stručnog  časopis za pitanja zaštite, bezbjednosti, odbrane, obrazovanja, sociologije, kriminologije i kriminalistike „Defendologija MNE“.

Prema riječima mr Slavka Milića, glavnog i odgovornog urednika i predsjednika  “Defendologija” centra, časopis je jedan od rijetkih na prostoru Crne Gore koji se bavi sveobuhvatnim naučnim oblastima iz pravne, ekonomske, bezbjednosne i sociološke nauke.

“Časopis dolazi upravo onda kada se u zemljama našeg okruženja defendologija konstitiše kao nauka o bezbjednosnim studijama, zaštiti bezbjednosti i odbrani. Crnogorski defendologija centar je u protekle četiri godine opravdao svoje postojanje i dokazao da  gazi čvrstim koracima prema stazama koje konstituišu nauku“, kazao je Milić za „Vijesti“.

Na više od 250 stranica časopisa nalaze se naučni i stručni radovi 21 autora iz zemlje i inostranstva koji su obradili aktuelne teme iz oblasti kriminologije, bezbjednosti, javne uprave, prava, defendologije…

Organizaciju i pripremu časopisa pomogao je Evropski defendologija centar za naučna, politička, ekonomska, socijalna, bezbjednosna, sociološka i kriminološka istraživanja iz Republike Srpske i prof. dr Duško Vejnović.

Članovi „Defendologija“ centra učestvovali su na preko 20 međunarodnih i nacionalnih konferencija, ali i u izradi publikacija, naučnih studija, stručnih uputstava. “Defendologija centar” organizovao je dvije stručne konferencije, a u jednoj je bio suorganizator.


Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s