Početak » Bezbjednost » Memorandum o saradnji sa Interacionalnom policijskom asocijacijom

Memorandum o saradnji sa Interacionalnom policijskom asocijacijom

Start here

14.06.2016 godine, Nikšić

111new111Centar za bezbjednosna, sociološka i kriminološka istraživanja „Defendologija“ iz Nikšića i Internacionalna policijska asocijacija – IPA Sekcija Crna Gora sa sjedištem u Podgorici potpisale su  dana 14.O6.2016. god najavljeni Memorandum o saradnji na principima partnerstva, transparentnosti, odgovornosti i nezavisnosti kao odraz buduće saradnje ove dvije organizacije.

11Potpisnici su se prije svega obavezali na aktivnosti za ispunjavanje sljedećih ciljeva: uspostavljanje međusobne saradnje na polju pružanja podrške, afirmaciji i promociji zajedničkih ciljeva i zadataka, organizovanja zajedničkih naučno – istraživačkih projekata, edukacija iz oblasti kriminalistike, kriminologije, penologije, policijskog i drugih grana prava, sociologije i prava, jačanju kapaciteta timskog rada, druženja, širenja ideja i principa humanosti i solidarnosti, difuzije znanja o osnovama međunarodnog humanitarnog prava, kao i podizanja svijesti i potreba za edukacijom i saradnjom. Zadatak sporazuma je takođe i organizovanje zajedničkih radionica i seminara, kako bi se što bolje razvijala saradnja potpisnika.

12Potpisnici su saglasni da međusobnu saradnju razvijaju na ravnopravnim osnovama uz maksimalnu zaštitu profesionalnih, etičkih i moralnih interesa, te uvažavanje međusobnih ciljeva i principa, kao što su: partnerstvo, transparentnost, odgovornost, nezavisnost i samostalnost.

Defendologija centar se obavezuje da će od svakog novoizašlog broja časopisa “Defendologija MNE” besplatno dodijeliti svakom autoru članu IPA sekcije iz svih zemalja svijeta po besplatan primjerak časopisa kao i po pet besplatnih primjeraka za potrebe IPA Sekcije Crna Gora u cilju edukacije njenih članova.

Potpisnici će kroz sve svoje aktivnosti raditi na podizanju svijesti i afirmaciji policije i defendološke nauke kod djece, omladine i građana.

13U ime Internacionalne policijske asiocijacije – Sekcija Crna Gora Memorandum o saradnji potpisao je gospodin Vojislav Dragović, predsjednik a u ime našeg centra gospodin Slavko Milić, predsjednik Naučnog odbora organizacije.

Sandra Đukanović, Defendologija centar

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s