Početak » Bezbjednost » Droge za silovanje i omamljivanje žrtve

Droge za silovanje i omamljivanje žrtve

Start here

Vaša Defendologija

Vaša Defendologija


U kratkom „blic“ istraživanju na uzorku od 30 osoba muškog pola koje je sprovela naša organizacija 51% ispitanika je znalo ili imalo dodira sa supstancama koje se koriste za povećanje seksualne potrebe kod osoba ženskog pola. Prema istraživanju da postoje lako dostupna sredstva od 30 ispitanika njih 15 ili 50 % je koristilo ili jednom probalo preparate (viagru, kamagru ili cialis) ove preparate muškarci koriste za povećanje seksualne aktivnosti. Ove supstace najčešće kupuju na crnom tržištu i cijena im je od 15 do 30 eura. Njih 5% samo je kupovalo neke od ovih proizvoda u zvaničnim apotekama. Kada su u pitanju preparati koji su veoma poželjni muškarci našim istraživačima preporučuju preparate koje mogu koristiti osobe ženskog pola, radi povećanja stepena seksualne aktivnosti i želje.

Pogledajte neke od njih:

Sredstvo za sipanje u kafu koje dovodi do povećanja potrebe za seksualnim aktivnostima.

Sredstvo za sipanje u kafu

ViaMax sexy kafa za žene je instant kafa sa dodatkom afrodizjaka i primjenom specijalnih postupaka ekstrakcije. Ima prijatan miris i ukus kafe a priprema se kao Nes kafa može se dodati šećer i mlijeko po želji. Kafa za žene može se miješati sa klasičnom instant kafom.

Gumena žvakaća koja se koristi za povećanje sekusalne potrebe:

Zvaka za sex

Ovi preparati jačaju seksualnu želju, pomažu kod „Erektilne disfunkcije“, utiču na povećanje polnog organa, doprinose dužoj erekciji i jačoj ejakulaciji kao i povećanju količine i kvaliteta sperme.

Jedan trenutno od najtraženijih preparata za povećanje potencije kod muškaraca je „Kamagra“.
Sildenafil citrat ispoljava dejstvo na taj način sto se vezuje za specificne receptore na krvnim sudovima penisa, dovodi do njihove vazodilatacije tj.dovodi do blagog širenja tih krvnih sudova. Usled vazodilatacije dotok krvi u krvne sudove penisa je veći,a samim tim je i erekcija jača i duže traje. U zavisnosti od toga u kakvom su stanju krvni sudovi (njihova elasticnost, ishrana, upoteba alkohola ili cigareta) KAMAGRA gel ispoljava dejstvo od 4 do 6 sati. Takodje, KAMAGRA gel ispoljava dejstvo samo uz seksualnu stimulaciju tj. u prisustvu osobe suprotnog pola.

Kamagra

DROGE ZA SILOVANJE:

Kako se to slobodno može reći droge za silovanje najčešće podrazumijevaju psihoaktivna sredstva koja mogu izazvati sedaciju (smirivanje) uz hipnotički učinak (pospanost). Dodatno svojstvo tih sredstava je da izazivaju gubitak pamćenja (amneziju) za period koji je slijedio nakon konzumacije. Naročito je opasno ako se kombinuju s alkoholom, jer osim pojačane pospanosti, može doći i do poremećaja disanja te ostalih vitalnih funkcija, pa i do smrti usljed predoziranja. „Rufi“ je ulično ime za lijek Rophynol, odnosno Flunitrazepam, sedative 10 puta jači od Vlijuma. Ova supstanca se primjenjuje u liječenju insomnije (nesanice), a razvijena je od strane farmaceutske kompanije Roche početkom sedamdesetih godina prošlog vijeka. Na tržištu se prvi puta pojavio 1975. godine, a legalno se prodaje u zemljama Evrope, Afrike, Azije, Latinske Amerike, u SAD nije legalno dostupan. Flunitrazepam spada u grupu ljekova poznatu pod nazivom benzodiazepini koji imaju anksiolitički, hipnotički, miorelaksantni i antikonvulzivni učinak, a tokom dugotrajne primjene flunitrazepama može se razviti tolerancija te fizička i psihička zavisnost. U kombinaciji s alkoholom učinak flunitrazepama se pojačava.

Slika 1


Prve zloupotrebe flunitrazepama zabilježene su u osamdesetim godinama prošlog vijeka, a flunitrazepam se može upotrebljavati sam ili u kombinaciji sa ostalim drogama. Osim silovatelja koriste ga i pljačkaši da bi uspavali svoje žrtve, a često ga upotrebljavaju alkoholičari i zavisnici o heroinu. Popularan je među srednjoškolcima i studentima kao rekreacijska droga. Može se uzimati oralno, udisanjem i pomoću injekcije. Kako se vrlo značajne informacije mogu pronaći na različitim sajtovima na internetu, preporučujemo Vam da posjetite neke od sljedećih sajtova: http://nikad-heroin.com i http://ipon-mreza.com
Širom svijeta flunitrazepam, tj. Rufi, je sinonim za drogu za silovanje.

Naime, silovatelji koriste flunitrazepam kao sredstvo za omamljivanje svojih žrtvi tako što ga ubace u piće žrtve, pa žrtva nakon njegove konzumacije nije u stanju pružiti otpor jer gubi sposobnost rasuđivanja i ima smanjene motoričke sposobnosti. Ono što pogotovo kvalifikovalo Rufi za ovakvu primjenu jeste posle većih doza može nastupiti i anterogradna amnezija – nemogućnost pamćenja događaja nakon konzumacije supstance.
Rufi se često koristi u kombinacijom sa alkoholom I drugim drogama. Ponekad se uzima da bi se pojačao heroinski “haj”, ili ublažio doživljaj spuštanja nakon kokainskog ili krek vrhunca. Ukoliko se koristi sa alkoholom, Rufi izaziva stanje dezinhibicije i amneziju.
Učinak flunitrazepama počinje 20-30 minuta nakon njegove primjene, a maksimalnu koncentraciju dostiže unutar 2 sata. Učinak flunitrazepama može trajati 8 do 12 sati. Metabolit flunitrazepama, 7-amino-flunitrazepam može se otkriti u urinu unutar 5-14 dana nakon uzimanja, zavisno od metode detekcije, a u kosi i do mjesec dana nakon uzimanja.
Oko minut nakon primjene ženska osoba kojoj je podmetnut Rufi može da se osjeća omamljena i dezorijentisana, istovremeno joj je i jako vruće i jako hladno i ima nagon na povraćanje. Može da doživi poteškoće u govoru i kretanju. Nakon dejstva uglavnom nema sjećenja na ono što joj se događalo za vrijeme dejstva supstance.
„Nuspojave“ udružene s primjenom flunitrazepama su pospanost, umor, glavobolja, vrtoglavica, noćne more, suva usta, mišićna slabost, smetenost, ataksija, hipotenzija, rebound insomnija, anterogradna amnezija, manija, halucinacije, a po život opasne nuspojave su respiratorna depresija, koma i rijetka jetrena i bubrežna disfunkcija. Kod predoziranja flunitrazepamom javljaju se sljedeći simptomi – pospanost, smetenost, oslabljena koordinacija, nejasan govor, koma i respiratorna depresija. U liječenju intoksikacije flunitrazepamom primjenjuju se suportivne mjere kojima se nastoji smanjiti dalja apsorpcija (ispiranje želudca, primena aktivnog ugljena, laksativa) uz praćenje vitalnih funkcija, a kao specifični antidot primjenjuje se anagonist benzoidiazepinskog veznog mjesta flumazenil (Anexate, Lanexat, Romazicon).
Primjena flunitrazepama je kontraindikovana kod trudnica i djece, kod bolesnika s teškom hroničnom hiperkapnijom, miastenijom gravis, glaukomom, teškom respiratornom insuficijencijom, sleep apnejom ili jetrenom insuficijencijom te kod osoba koje su alergične na flunitrazepam ili neki od benzodiazepina. Flunitrazepam se legalno prodaje kao film-tableta od 1 mg i rastvor za injekcije. Tableta od 1 mg je zeleno-maslinaste boje, duguljastog oblika, s utisnutim brojem 542, sadrži boju pa kada se tableta ubaci u piće tableta poplavi i sporo se otapa te je vidljiva. Ta nova tableta flunitrazepama u primeni je od 1998. godine kao odgovor kompanije Roche na sve veću zloupotrebu flunitrazepama, a zamijenila je stare tablete od 0,5 mg, 1 mg, 2 mg i 4 mg, koje su bile bijele, okrugle, lako topljive, bez boje, ukusa i mirisa.
GHB (gamahidroksibutirat), koji je takođe poznat kao droga za silovanje, spada u kategoriju depresora nervnog sistema. Nema boju i miris pa ga je lako ubaciti u piće potencijalne žrtve. Različita imena za GHB su i G, Liquid, tečni ecstasy. GHB je razvijen ranih šezdesetih godina kao ljudski anestetik, ali je napušten zbog neželjenih nuspojava. Osamdesetih se koristi kao sredstvo za uspavljivanje i pri body buildingu, a devedesetih počinje njegova upotreba kao rekreacionog psihoaktivnog sredstva.
GHB (gamahidroksibutirat)

GHB (gamahidroksibutirat)

Uzima se oralno i najčešće se stavlja u alkoholno piće, a njegovo djelovanje povezano je sa fizičkim predispozicijama konzumenata, njegovom eventualnom tolerancijom i, naravno, s konzumiranom količinom droge.
Zbog samog izgleda i brzine djelovanja GHB je vrlo pogodan za podmetanje u piće. U SAD-u ga zato nazivaju ‘date rape drug’ – drogom za silovanje.
GHB-Flyer-front

GHB-Flyer-front

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s