Početak » Fecris -Defendologija » Obavještenje!!!

Obavještenje!!!

Start here

FECRIS

FECRIS

Crnogorskom centru za bezbjednosna, sociološka i kriminološka istraživanja Crne Gore koji je na Skupštini 23.03.2014 godine u Briselu primljen u FECRIS, danas je zvanično i potvrđen prijem u FECRIS (Evropsku federaciju centara za istraživanje i informisanje o sektama. FECRIS Federacija je međunarodna nevladina organizacija osnovana 1994.godine u Parizu s participativnim statusom u Vijeću Evrope i Ujedinjenim Narodima. Temelji se na francuskom zakonu iz 1901.godine s laičkim pristupom, bez obzira na vjersko, filozofsko ili političko opredjeljenje članova. Federacija danas ima 55 centara u 31 zemalji Evrope i svijeta. Zahvaljujući svojim aktivnim učešćem na evropskoj sceni, Defendologija centar može objektivno informisati crnogorsku javnost i institucije o rezultatima koje su neke uređene evropske države postigle ne bi li pomogle žrtvama sektaškog ponašanja i njihovim porodicima).

U izvodu iz prijemnog Zapisnika koji nam je dostavljen a koji ne može biti predmet javnosti naglašeno je:… „Candidat au statut de „Correspondant“: Defendologija – Monténégro est parrainée par CISK, Croatie et F.P.P.U. (Union pour la protection de la famille et de l’individu) (Ukraine). Une documentation a été distribuée aux Membres le 7 03 2014. Defendologija est agréé par un vote unanime comme nouveau correspondant de la FECRIS.“ Avec les meilleurs vœux du Président et le Conseil d’Administration de la FECRIS….)). Saopštenje je potpisano od strane Mireille Degen, Generalnog sekretara/ca Fecris-a.

Značajnu pomoć naša Defendologija imala je od Hrvatskog Centra za informisanje o sektama i kultovima. CISK je član Evropske federacije centara za istraživanje i informisanje o destruktivnim sektama (FECRIS) čija je predsjednica Branke Dujmić – Delcourt koja je član Upravnog vijeća FECRIS-a i Radne grupe za sekte u Vijeću Evrope.


VAŠA DEFENDOLOGIJA

Advertisements

1 komentar

  1. saša kaže:

    Čestitam momci,! Sjajni ste!

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s