Početak » Bezbjednost » Potraba za istraživačima – volonterima

Potraba za istraživačima – volonterima

Start here

Center for security, sociological and criminological researsh "Defendology"- Niksic MONTENEGRO

Center for security, sociological and criminological researsh „Defendology“- Niksic MONTENEGRO

Pozivamo sve zainteresovane istraživače, posebno iz Podgorice, Nikšića, Berana i Herceg Novog koji se zanimaju za naučnu oblast – Sociologija religije sa akcentom na oblast istraživanja manipulativnih sekti(kultova i drugih alternativnih vjerskih organizacija) da se prijave našoj organizaciji kao istraživači -volonteri. 

Destruktivnost i manipulativnost određenih vjerskih sekti i kultova  je naš posebni istraživački cilj. Svjesni smo da treba poštovati slobodu vjere koja je garantovana Ustavom Crne Gore ali već odavno uočava se činjenica da ne postoje sagledavanja stanja u ovoj potpuno ne istraženoj oblasti. 

Zainteresovani istraživači mogu dostaviti svoje motivaciono pismo i CV na e mail: defendologijamne@gmail.com najkasnije do 30.03.2014 godine. 

Organizacija zadržava pravo na odabir kandidata za istraživače i njihovo ne pozivanje na dalji razgovor.  

VAŠA DEFENDOLOGIJA

Advertisements

2 komentara

 1. Miroslav V. kaže:

  Poštovani,

  Kao naš skroman doprinos Vašem istraživanju u oblasti religije, posebno u istraživanju sekti i kultova, ostavljamo Vam link do našeg sajta na kojem se nalazi dosta informacija iz pomenute oblasti. Svesni smo da se često i nas (evanđeoske hrišćane), iz neznanja ili čega drugog, svrstava u ‘sekte’, ali vjerujemo da ste dovoljno obrazovani i nadamo se da ćete ispoštovati onu slobodu vjeroispovijesti koja je garantovana i za koju se svi borimo – zato se ovim i sami stavljamo pod vašu lupu. Istovremeno, ta sloboda vjere ne smije biti izgovor za bilo kakvo destruktivno djelovanje i slažemo se sa Vama da je to područje kod nas malo istraženo i da mora postojati izvjesna kontrola i praćenje od strane onih u društvu kojima je stalo. Vama je možda stalo iz socijalnih razloga, nama još i iz duhovnih, ali tu smo i nadamo se da ćemo jedni drugima biti od koristi.

  Pozdrav.

  Miroslav Vukojičić
  Dobra vijest Crna Gora
  http://www.dobravijest.com/pitanja-i-odgovori/religije-i-kultovi/

 2. defendologija kaže:

  Poštovani gospodine Vukojičiću,
  Hvala Vam na dostavljenim informacijama. I primjedbi u drugom e mailu koji nije objavljen, Vjerujemo da shvatate da područje našeg djelovanja nijesu organizacije koje izražavaju slobodu vjere u skladu sa zakonom. Područje djelovanja je destruktivnost vjerskih kultova manipulativnog karaktera koji ugrožavaju druge slobodne slobodno misleće ljude i vjernike. Organizacija se ovom oblašću bavi sa aspekta nauke i ne želimo da ugrožavamo bilo čiju slobodu. Spremnost na saradnju se podrazumijeva.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s