Početak » Ostalo » Novi dvobroj časopisa „Medijski dijalozi“ N-13-14

Novi dvobroj časopisa „Medijski dijalozi“ N-13-14

Start here

Center for security, sociological and criminological researsh “Defendology”- Niksic MONTENEGRO

Center for security, sociological and criminological researsh “Defendology”- Niksic MONTENEGRO

Novi dvobroj časopisa „Medijski dijalozi“ u izdanju Istraživačkog medijskog centra iz Podgorice okupio je najeminentnije naučne teoretičare i praktičare iz 11 zemalja. Časopis „Medijski dijalozi“ sa velikim uspjehom  izlazi  od 2008. godine  kao časopis za istraživanje medija i društva.
Redakciju ovog časopisa čine prestižni autori  iz 14 zemalja.  Novi broj časopisa na 938 stranica donosi 55 zanimljivih i kvalitetnih naučnih i stručnih radova, 8 prikaza i jednu objavu nove knjige,   70 autora iz 11 zemalja predstavilo je svoja najnovija teorijska naučna i stručna iskustva.

Kako navodi Informativni Portal Analitika ovaj broj predstavlja značajno naučno štivo za one kojima su medijski fenomeni u fokusu profesionalnog interesovanja, ali i za širu čitalačku publiku koja sve više biva involvirana u medijsku stvarnost koju živimo.0112medijskidijalozi

Advertisements

1 komentar

 1. Klub Mladih defendologa kaže:

  DAN -Dnevne novine 10.12.2012 godine
  Iz štampe je izašao dvobroj 13/14 „Medijskih dijaloga”, časopisa za istraživanje medija i društva. Na rekordnih 938 stranica donosi 55 novih, kvalitetnih i naučno utemeljenih radova, osam prikaza, kao i najavu nove knjige eminentnog Roberta Mek Česnija.
  Medijski dijalozi su međunarodni naučni časopis koji izlazi već petu godinu i do sada je na stranicama, ovoga već afirmisanog i uglednog naučnog glasila, objavljeno skoro 400 radova i prikaza, više od 200 autora. Mora se priznati, zaista brojke i činjenice za poštovanje i divljenje, jer teško da bilo koji drugi naučni časopis, ne samo sa crnogorskog prostora, već i iz regiona može da se pohvali i približno ovakvim naučnim kvalitetom i kvantitetom.
  U radovima je uočljiv multidisciplinarni pristup problematici medija, politike, društvenih kretanja, a koje autori sagledavaju i obrađuju sa različitih aspekata: pravnih, ekonomskih, socioloških, politikoloških, bezbjedonosnih, kulturnih, psiholoških, tehničkih, lingvističkih…
  Raduje i činjenica, da pored eminentnih naučnika i prepoznatih stručnjaka u svojim oblastima na prostoru Crne Gore – u časopisu objavljuju i priznati autori iz mnogih zemalja, poput: SAD, Indije, Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Makedonije, Slovenije, Ukrajine, Rusije, Italije, Australije, Izraela, Kipra…
  Časopis ima međunarodnu redakciju na čelu sa eminentnim stručnjakom za oblast medija Robertom MekČesnijem, apstrakte na stranom jeziku, recenziranje radova, stalnost izlaženja i distribuciju. Služi kao korisna literature studentima, zaposlenima u medijima, naučnicima. Uvršten je na spiskove obavezne i dodatne literature na nizu fakulteta.
  Ovaj časopis predstavlja prepoznatljiv intelektualan i naučni brend Crne Gore, kako u regionu, tako i šire i neprofitnog je karaktera. Nesebičnim radom, entuzijazmom i požrtvovanjem, u prvom redu urednika doc. dr Mima Draškovića, kao i pomoći Ministarstva kulture – sektor za medije, oformljen je tim i mreža intelektualaca i saradnika, koji su svojim naučnim radovima i istraživanjem afirmisali crnogorsku naučnu i medijsku scenu na globalnom polju. Za samo četiri godine, iako neprofitan, dobio najbolje kritike iz brojnih naučnih centara po svijetu, koji se bave pitanjima medija i društvenih kretanja.
  Ovaj dvobroj Medijskih dijaloga koncipiran je u svojevrsne blokove i tematske oblasti. Prvi blok čine radovi iz oblasti prava, pravne regulative medija. Radove potpisuju dr Aneta Spaić, mr Veljko Rutović, mr Slavko Milić, dr Dražen Cerović, dr Ivana Jelić. Drugi blok se bavi medijima, propagandnim djelovanjem, manipulacijom i obavještajnim ratom. Autori radova su: dr Radenko Šćekić, mr Dragić Rabrenović, mr Šejn Husejnefendić, mr Andrijana Rabrenović, Slobodan Vuković, Ana Stevanović, Miran Dizdarević, Novica Čarapić. Naredni blok radova se bavi ekonomskim, filozofskim i sociološkim aspektom medija. Autori radova su: prof. dr Veselin Drašković, mr Anđelka Rogač, dr Srđan Vukadinović, dr Slobodan Lakić, Vuk Vuković, dr Marina Šilina Grigorjevna, Milica Delibašić, mr Nikša Grgurević, mr Željko Rutović, mr Snežana Burzan, mr Marko Burić. Naredni blok potpisuju autori koji govore o medijskoj slici u Bosni i Hercegovini: dr Slavo Kukić, dr Fahira Fejzić Čengić, mr Mirza Mahmutović, dr Denis Zaimović, dr Vedada Baraković. Naredna dva rada se bave filozofskim temama Junga, Špenglera i Marksa a potpisuju ih dr Goran Sekulović i dr Željko Simić. Blok radova koji se bave međunarodnim odnosima i politici potpisuju: mr Jelisaveta Blagojević, Ana Rutović, mr Dragutin Božović, mr Bernadica Milićević i dr. Radove koji se bave marketingom i menadžmentom potpisuju dr Boban Melović, dr Irina Ušakova, dr Aleksandar Dorohov i dr. A radove koji se bave temama roda, komunikacije: mr Marija Janković, mr Aeta Salh, Anita Erak, mr Jelena Stjepčević.
  Nakon radova dati su i prikazi koje potpisuju: dr Mimo Drašković, dr Mileva Pavlović, Janko Nikolovski, Marijan Mašo Miljić, dr Radenko Šćekić. Data je i najava nove knjige Roberta MekČesnija Dolarokracija. Kao dodatak i poklon uz primjerak časopisa uvršten je i CD sa međunarodnog naučnog skupa na Cetinju : „V crnogorski Medijski dijalozi”.

  Piše: dr Radenko Šćekić

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s