Početak » Bezbjednost » Obuka stručnjaka u Centrima za socijalni rad – Porodični savjetnici

Obuka stručnjaka u Centrima za socijalni rad – Porodični savjetnici

Start here

Centar za bezbjednosna, sociološka i kriminološka istraživanja CG - NikšićOdržati porodicu na okupu i osigurati da djeca imaju bezbjedno i toplo okruženje ključni je aspekt reforme sistema socijalne zaštite u Crnoj Gori. Usluge porodičnog savjetovanja od suštinske su važnosti za prevenciju porodice u zajednici i relativno je novi koncept u Crnoj Gori. Zahvaljujući obukama koje su pružili eksperti iz porodičnog savjetovanja, a koje je organizovalo Ministarstvo rada i socijalnog staranja, UNICEF i Evropska unija, ugrožene porodice će imati mogućnost da prime profesionalnu podršku i pomoć u većini centara za socijalni rad u zemlji. Naime, danas je okončana jednogodišnja obuka službenika Centara za socijalni rad iz Crne Gore u Hotelu Crna Gora u Podgorici.
Na završnom ispitu 18. kandidata, službenika Centara za socijalni rad, polagalo je završni ispit prikazom Eseja, Genograma i modifikovanog slučaja iz svoje prakse po svom izboru, gdje je bilo neophodno prikazati vještine i tehnike pristupa porodici.
Jednogodišnju obuku vodile su dva međunarodno priznata eksperta iz oblasti porodičnog savjetovanja, prof.dr Zorka Lopičić, doktorka medicine iz psihoterapije i doc.dr Nevena Čalovska Hercog, doktorka medicine iz kliničke psihijatrije.

Tri člana Defendologija Centra i to: Ljubica Durutović, Zoran Perović i Slavko Milić uspješno su završili predviđenu obuku.

Sticanjem znanja iz oblasti porodičnog savjetovanja uspostaviće se bolja mreža savjetnika u zajednici, čime će dobiti klijenti i državni organi u kojima su zaposleni budući porodični savjetnici.

Ovaj prikaz slajdova zahteva javaskript.

Advertisements

4 komentara

 1. radnik kaže:

  Kako mogu da se prijavim za taj seminar?

 2. Simo kaže:

  I ja bih isto?

 3. defendologija kaže:

  Obuka za porodične savjetnike za sada se sprovodi institucionalno. (Za službenike Centara za socijalni rad). Za sada ne postoji način da se drugi kandidati prijave za učešće.

 4. Esko kaže:

  Sjajna stvar, i čestitam Ljubici !

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s