Početak » Sociologija » Održana prva radionica na temu“Prevencija maloljetničke delinkvencije kod Romske i Egipćanske populacije“

Održana prva radionica na temu“Prevencija maloljetničke delinkvencije kod Romske i Egipćanske populacije“

Start here

Centar za bezbjednosna, sociološka i kriminološka istraživanja CG  - Nikšić
Danas 19.03.2011 godine u 17.00 časova u JU OŠ „Radoje Čizmović“ u Ozrinićima (Nikšić) održana je prva u nizu radionica koje se održavaju sa ciljem prevencije maloljetničke delinkvencije kod RE populacije. Na radionicama su prisustvovala 22. maloljetna lica Romske i Egipćanske populacije, a prezentaciju je medijski ispratila lokalna Televizija Nikšić.

Radionice u Nikšiću

Radionice u Nikšiću

Radionice u Nikšiću

Radionice u Nikšiću


Radionice u Podgorici i Beranama se očekuju u mjesecu Aprilu i Maju, a na radionicama se i očekuje prisutvo lokalnih službenika Policije i Centara za socijalni rad iz tih Opština.
Radionice u Nikšiću, Podgorici i Beranama vodiće Slavko Milić – UP PJ Nikšić i Zoran Perović – CSR Nikšić, članovi Centra za bezjednosna, sociološka i kriminološka istraživanja Crne Gore – „Defendologija“ a u dvijema radionicama koje se odnose na faktore rizika socijalne sredine (droga i trgovina ljudima) u Nikšiću, prisustvovaće dugodišnja socijalna radnica Ljubica Durutović – CSR Nikšić.

Na radionicama koje su predviđene u Podgorici i Beranama prisustvovaće i aktivno učestvovati službenici Centara za socijalni rad i lokalne policije iz tih gradova.

Na završetku svih 15. radionica u ovim gradovima održaće se okrugli sto u organizaciji Centra za romske inicijative – Nikšić (CRI) na kojem će biti predstavljeni rezultati aktivnosti i smjernice za budući rad na planu pomoći djeci iz ove populacije.

VAŠA DEFENDOLOGIJA

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s