Početak » Bezbjednost » Fatalne posljedice droge – „Krokodil“

Fatalne posljedice droge – „Krokodil“

Start here

Centar za bezbjednosna, sociološka i kriminološka istraživanja CG -

Centar za bezbjednosna, sociološka i kriminološka istraživanja CG -


Mladim ljudima u Crnoj Gori, želimo da ukažemo ovim potresnim slikama koje ćemo preuzeti sa različitih sajtova šta je u stvari DROGA? Ovaj put predstavićemo Vam jednu od vrsta droge koju nazivaju „Drogom za siromašne“. Droge su sirovi nepotpumo preparirani produkti biljnog, životinjskog i mineralnog porjekla. Od najstarijih vremena korišćene su radi dobijanja raznih lekova, zbog čega se nazivaju ljekovite droge, zatim kao mirođije, ili su, pak, korišćene pri raznim vjerskim i drugim ritualima. Riječ droga je vjerovatno arapskog porijekla – „dova“, ljekovito sredstvo. Riječ droga prvi put zapisana u 14. vijeku u englenskom godišnjaku „Novem bals de droggers de spiocerie“. Sirovi i sasušeni djelovi biljaka i životinja, odnosno pojedini minerali, nazvani su zajedničkim imenom „droge“. Svjetska zdravstvena organizacija daje slijedeću definiciju droge: „Droga je svaka supstanca koja unesena u organizam, može da modifikuje jednu ili više funkcija“. Droge su sve supstance koje mogu da izazovu promjenu ili poremećaj jedne ili više funkcija, a koriste se u medicinske ili NE MEDICINSKE svrhe.
Ovom prilikom želimo da Vam pretstavimo najužasniju drogu današnjice. Smrtonosna droga Krokodil stigla je u Evropu i hara u gradovima Njemačke, gde je izazvala užas čak i među policijskim službenicima, javlja Bild .
Dok su i druge droge opasne, Krokodil je nešto posebno opasno, jer već nakon prvog uzimanja izaziva užasne posljedice po korisnika.
Napravljena od teških metala, benzina, crvenog fosfora i kodeina, ova droga je jeftinija od heroina, pa je zovu drogom za siromašne.

Užasne posljedice pri prvoj konzumaciji


Policija naglašava kako neki korisnici ne izdrže ni prvo uzimanje droge, a u najboljem slučaju prežive koju godinu. Odvikavanje je izuzetno teško.
Droga je naziv dobila po ljuskavoj koži ovisnika, prvom stadijumu propadanja koje ih ubrzo košta i života. Dva sata opijenosti dugotrajni narkomani plaćaju truljenjem živog mesa, zelenjenjem kože, otkazivanjem jetre, gnojnim čirevima i još težim simptomima ali i simptomima koje imaju ovisnici o drugim vrstama droga. Ukoliko požive, jedini spas predstavlja amputiranje obolelog tkiva.
Fotografija br. 2
Fotografija 3
Fotografija 4

Fotografija 4


Manjak heroina i njegova veća cijena jesu uzroci koji mogu dovesti do pojave jeftine, u kućnoj radinosti napravljene droge „krokodil“, koja je poreklom iz Rusije i namenjena je siromašnima.
Slika 5

Slika 5

Advertisements

2 komentara

  1. janko kaže:

    Ovo je katastrofalno,svi to moramo priznati.

  2. Nasilje kaže:

    OVO JE KATASTROFA

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s